Medlemsaktiviteter

Varje månad har vi minst en aktivitet där vi involverar våra medlemmar. Aktiviteterna är gratis och öppna för medlemmar och ibland andra. Våra medlemmar bestämmer vad vi ska göra, så har du en idé är det bara att höra av dig!

September

Den 29 september arrangerar Kulturstorm en informationsträff om körkortsteori. Vi kommer prata om vägmärken. För dig mellan 15-25 år. På lätt svenska. Vi bjuder på fika!

Vägmärken är skyltar som visar hur man ska göra i trafiken. Vilka vanliga vägmärken finns? Vad betyder de?
Tillsammans går vi igenom:
– Väjningspliktsmärken
– Förbudsmärken
– Påbudsmärken

Ta gärna foto med din mobil på ett vägmärke du ser i trafiken. Visa den på träffen så hjälps vi åt att ta rätt på vad det betyder.

Anmäl senast torsdag 28/9 till Hanna. Skicka mail eller sms till: hanna@kulturstorm.se eller 0704150458
Skriv ditt namn, telefonnummer och om du har specialkost.

Augusti

I augusti var Kulturstorm med på föreningsmässan på Ersängsskolan. Några av Kulturstorms medlemmar var med och berättade om föreningen och gjorde två aktiviteter med eleverna. Vi gjorde ”props” som är maskeradmasker på pinne. Vi hade också en skrivövning där eleverna fick välja en bild på en person och hitta på vem det är.

Juni

Vet du var din mobiltelefon kommer ifrån och hur den har tillverkats? I juni arrangerade Kulturstorm tillsammans med nätverket Cradlenet ett Urban Mining. Där fick vi lära oss hur man kan plocka isär mobiltelefoner och ta reda på vad komponenterna kommer ifrån. För att bli mer medvetna om återvinning och hur metaller och kemikalier påverkar våra liv. Se bilder från kvälllen på vår Instagram!

Så här går ett Urban Mining till: http://www.cradlenet.se/2016/11/21/urban-mining-workshop-med-cradlenet-norr-1511-2016/

 

Mars

Den 22 mars besökte vi FabLab. Det är ett kreativt lab där man kan skapa saker i olika material. Där finns flera olika digitala maskiner att låna gratis. Det finns material där, eller så tar du med eget (trä, tyg, plast m.m.).På onsdagkvällar är FabLab öppet för allmänheten, mellan kl 16-21. Läs mer om FabLab här!

Vi fick veta mer om de olika maskinerna, 3D-skrivare, laserskärare och olika symaskiner för att göra olika sömmar. Vi testade broderimaskinen och sydde tygpåsar.

 

 

 

Februari

Den 2 mars hade Kulturstorm årsmöte. Vi berättade vad föreningen gjort under 2016 och bestämde vilka som ska sitta i styrelsen under 2017.

 

JanuaSkrivfikari

Den 30 januari arrangerade vi en kväll på Kulturstorm där man fick möjlighet att testa olika skrivövningar. Vi fikade, skrev texter som vi läste upp och hade en fin kväll.