Medlemsaktiviteter

Varje månad har vi minst en aktivitet där vi involverar våra medlemmar. Aktiviteterna är gratis och öppna för medlemmar och ibland andra. Våra medlemmar bestämmer vad vi ska göra, så har du en idé är det bara att höra av dig!

November

Informationsträff om vägmärken

Tisdag 21/11 kl 16.30-18.30 på Kulturstorm. Du måste anmäla dig!
Kulturstorm arrangerar en informationsträff om körkortsteori, där vi lär oss tillsammans. Vi kommer att prata om vägmärken. För dig mellan 15-25 år. På lätt svenska. Vi bjuder på fika!

Vägmärken är skyltar som visar hur man ska göra i trafiken. Vilka vanliga vägmärken finns? Vad betyder de?
Tillsammans går vi igenom:
– Väjningspliktsmärken
– Förbudsmärken
– Påbudsmärken

Ta gärna ett foto med din mobil på ett vägmärke du ser i trafiken. Visa den på träffen så hjälps vi åt att ta rätt på vad det betyder.

Anmäl dig senast måndag 20/11 till Hanna. Skicka mail eller sms till: hanna@kulturstorm.se eller 070-4150458
Skriv ditt namn, telefonnummer och om du har specialkost.

 

Den 3 november var Kulturstorm med på Tjejfestivalen på Hamnmagasinet. Vi arrangerade t-shirttryck. Alla besökare fick göra sin egen personliga t-shirt att ta med sig hem.

 

Oktober

I oktober såg vi två teaterföreställningar. ”Romeo & Julia” av Ögonblicksteatern och ”Zebrafinken” av Riksteatern. Två fina föreställningar! På Ögonblicksteatern fick vi också en rundvandring. Vi tittade i lokalerna där de gör scenografi och kostymer till föreställningar.

Vi hade också en skrivaktivitet på Kulturstorm på höstlovet. Vi lyssnade på låtar och läste texterna till låtarna. Sedan läste vi dikter. Med inspiration från låtarna och dikterna skrev vi egna kreativa texter.

September

I september arrangerade Kulturstorm en informationsträff om körkortsteori på lätt svenska. Vi pratade om vägmärken.

Vägmärken är skyltar som visar hur man ska göra i trafiken. Vilka vanliga vägmärken finns? Vad betyder de?
Tillsammans gick vi igenom:
– Väjningspliktsmärken
– Förbudsmärken
– Påbudsmärken

Augusti

I augusti var Kulturstorm med på föreningsmässan på Ersängsskolan. Några av Kulturstorms medlemmar var med och berättade om föreningen och gjorde två aktiviteter med eleverna. Vi gjorde ”props” som är maskeradmasker på pinne. Vi hade också en skrivövning där eleverna fick välja en bild på en person och hitta på vem det är.

Juni

Vet du var din mobiltelefon kommer ifrån och hur den har tillverkats? I juni arrangerade Kulturstorm tillsammans med nätverket Cradlenet ett Urban Mining. Där fick vi lära oss hur man kan plocka isär mobiltelefoner och ta reda på vad komponenterna kommer ifrån. För att bli mer medvetna om återvinning och hur metaller och kemikalier påverkar våra liv. Se bilder från kvälllen på vår Instagram!

Så här går ett Urban Mining till: http://www.cradlenet.se/2016/11/21/urban-mining-workshop-med-cradlenet-norr-1511-2016/

 

Mars

Den 22 mars besökte vi FabLab. Det är ett kreativt lab där man kan skapa saker i olika material. Där finns flera olika digitala maskiner att låna gratis. Det finns material där, eller så tar du med eget (trä, tyg, plast m.m.).På onsdagkvällar är FabLab öppet för allmänheten, mellan kl 16-21. Läs mer om FabLab här!

Vi fick veta mer om de olika maskinerna, 3D-skrivare, laserskärare och olika symaskiner för att göra olika sömmar. Vi testade broderimaskinen och sydde tygpåsar.

 

 

 

Februari

Den 2 mars hade Kulturstorm årsmöte. Vi berättade vad föreningen gjort under 2016 och bestämde vilka som ska sitta i styrelsen under 2017.

 

JanuaSkrivfikari

Den 30 januari arrangerade vi en kväll på Kulturstorm där man fick möjlighet att testa olika skrivövningar. Vi fikade, skrev texter som vi läste upp och hade en fin kväll.

 

 

 

 

Top