25 november, 2016

Kulturstorms styrelse

Kulturstorm har en styrelse bestående av ordförande, kassör, sekreterare och ledamöter. Det är de som har ansvar över föreningen och de anställda. Styrelsen väljs av föreningens medlemmar. Att sitta med i en styrelse är en bra erfarenhet som man kan skriva i sitt CV. Det visar att man har engagerat sig, tagit ansvar och lärt sig mycket om samarbeten och möten.

Kulturstorms styrelse planerar, leder och fördelar arbetet inom föreningen. De är även ansvariga för att alla de pengar som finns i föreningen blir använda på rätt sätt. Som styrelsemedlem är man en slags chef för de som arbetar för Kulturstorm. Personerna i styrelsen sitter ett år i taget, från mars till mars året därpå. I våra stadgar står det att styrelsen ska arbeta för att föreningen ska utvecklas och nå de mål som är bestämda för året. Styrelsen har möte en gång i månaden. Varje gång skrivs det ett protokoll, en form av sammanfattning av vad som sagts.
Är du intresserad av att engagera dig i vår styrelse? Hör av dig till styrelsen@kulturstorm.se eller hanna@kulturstorm.se

Här presenterar vi styrelsen 2018!

Ordförande

 

Jag heter Joen Sowell och studerar Tränarprogrammet på Umeå Universitet. Jag har fem syskon, alla med namn som börjar på bokstaven J. Redan från första intryck har jag uppfattat Kulturstorm som en drivande förening som öppnar upp möjligheter. Det är nånting jag kan relatera till personligen. Jag tänker också på det som ett bra framtidstänk, att föra vidare och nå ut med kunskap och erfarenheter.

Jag brukar tänka på mig själv som ”lite av allt”. Jag är praktisk, kreativ och filosofisk. Gillar sport, språk, skapande och lite av det mesta i livet. I Kulturstorm vill jag jobba vidare med att öppna upp gränser för nya erfarenheter och kunskaper som kanske annars inte är tillgänglig. Jag har gott om idéer och hur pass idéerna blir verkligheter återstår att se.  Jag är involverad i Buddy Programme med att välkomna utbytesstudenter och ge dom en trevlig vistelse under deras studietid genom att anordna olika aktiviteter.

 

 

 

Kassör

 

Jag heter Ella Lepistö och jag är en tös med rötter från norra Tornedalen, nära finska gränsen. Jag flyttade till Umeå för att studera på Kulturanalysprogrammet vid Umeå universitet. Jag är en person med många intressen! Mycket cirkulerar dock kring konst, hantverk och musik. Jag är ofta involverad i olika typer av evenemang och projekt.
 
Mitt första intryck av Kulturstorm var att det verkade vara väldigt öppet och genuint, lite sådär hemtrevligt/mysigt. En av de stora fördelarna med Kulturstorm, förutom den härliga atmosfären, är att det känns som att man verkligen kan få sina tankar och idéer hörda. Jag tror att det är väldigt viktigt, speciellt för unga människor, att man känner sig sedd.

Ledamöter

 

Jag är en Taiwanese som heter Anni Wang och reste hit för 2 år sen och försöker bygga ett nytt och lekfullt liv i Sverige. Jag brukar spela sport, gå i naturen, sjunga och måla på fritiden.

Jag tycker om Kulturstorms-andan och det är härliga människor där. Jag vill gärna se att idén fortsätter och spridas vidare. För att kunna se Kulturstorm växa vill jag bidra med mina tankar och förbättra det tillsammans med alla de härliga människorna. Jag vill se till att medlemmarna i Kulturstorm får mycket kul och trivs ännu mer om ett år.

 

 

 

 

20150812_150754

Jag heter Camilla Björnehall och är ledamot. Jag blir inspirerad av idrott, kultur och att hitta vägar att påverka samhället så att det blir mer jämställt.

I föreningen finns en anda av att ifrågasätta normer, hitta vägar runt hinder. Det skapas möjligheter till att prova nya saker och att upptäcka sina egna resurser. Det vill jag vara en del av och bidra till.

Jag har en funktionsnedsättning och är sedan många år aktiv inom funktionshinderrörelsen. Det har gett mig ett stort kontaktnät.

 

Jag heter Fazel Gholami. Jag är med i Kulturstorm för att jag har varit länge och tycker att vi gör ett jättebra jobb. Till exempel alla aktiviteter, olika jobb med barn och skriva boken Okänd värld. Jag är med i styrelsen för att lära mig nya saker, träffa folk och lära mig att hur man jobbar i ett gäng.

Jag brukar sporta mycket på min fritid och lyssna på musik och läsa lite. Jag är mycket engagerad i olika föreningar och gillar att hjälpa till.

 

 

Jag är Stefan Andersson, en badfantast från Lund som jobbar som skådespelare och pedagog! Jag tycker mycket om att vara ute i naturen, vandra, paddla kanot och bada. Lyssnar mycket på musik, umgås med vänner och min sambo, tränar capoeira, dansar och dricker smoothies!
Jag tycker att Kulturstorm spelar en viktigt roll i Umeå för ungdomar. Föreningen erbjuder en mötesplats mellan kulturer och möjligheter till kreativitet, utveckling och självförtroende.
Föreningen genomför mycket, det stannar inte vid idéer och drömmar. Jag sitter i styrelsen för jag tror på engagemang, jag vill vara med och skapa ett Umeå och en värld där alla får vara den de helst vill vara. Jag vill också inspirera till att testa nya saker. Jag tror på görandet. Jag tror på mötet mellan människor.

 

fb_img_1479456781889

Jag heter Chun Fung Hou och kom i kontakt med Kulturstorm genom mitt filmintressse. Är född i Sverige men kommer ursprungligen från Kina. Har stort intresse för att resa och uppleva nya kulturer och människor. Som person gillar att få struktur på saker och ting samt att konkretiseras, det vill säga komma till skott med tankar och få dem till handlingar.

Jag sitter i styrelsen för jag tycker att föreningen Kulturstorm är en väldigt fin och genuin förening som samtidigt har väldigt viktig roll och som behövs i samhället. Jag bidrar med min kunskap och engagemang kring föreningslivet för att föreningen ska kunna fortsätta utvecklas.

 

 

 

 

Maisam Nazari heter jag. Jag gillar att träna, läsa böcker, spela gitarr och vara med kompisar på fritiden.

Kulturstorm betyder något för mig eftersom jag har jättekul i föreningen och lär mig många saker, speciellt skriva. Kulturstorm har faktiskt bra program för alla människor och jag har varit med i de flesta aktiviteter. Därför vill jag vara med i styrelsen och komma på idéer tillsammans.

 

 

 

 

 

Hör av dig!
Vill du komma i kontakt med någon i styrelsen? Maila till styrelsen@kulturstorm.se