20 januari, 2017

Medlemsaktiviteter

Varje månad har vi minst en aktivitet där vi involverar våra medlemmar. Aktiviteterna är gratis och öppna för medlemmar och ibland andra. Våra medlemmar bestämmer vad vi ska göra, så har du en idé är det bara att höra av dig!

2018

Februari

I februari hade vi pysselkväll på Kulturstorm. Vi gjorde roliga figurer och hållare för mobiler av toarullar. Kolla bilder på Instagram!

 

Januari

I januari besökte vi FabLab. Det är en kreativ plats som hör till universitetet. Där finns maskiner man kan använda för att skapa saker i trä, plast, metall och tyg. Bland annat har de 3D-skrivare, symaskiner som kan brodera och laserskärare som kan skära ut former i hårda material.

Läs mer om FabLab: http://sliperiet.umu.se/sv/haender-haer/fablab-umeaa/

 

2017

December

T-shirttryck
I december gjorde vi t-shirttryck. Vi målade på t-shirtar med penslar och potatis. Man kunde skriva budskap eller måla mönster. Så många fina t-shirtar gjordes den här kvällen!

Läxhjälp
I december hade vi läxhjälp. Studenter från Umeå universitet var volontärer och hjälpte till med läxor och skoluppgifter. Förutom att plugga fikade vi. Alla lärde sig mycket, eller i alla fall litegrann…

November

Körkortsteori
I november arrangerade Kulturstorm en informationsträff om körkortsteori på lätt svenska. Vi pratade om vägmärken. Vägmärken är skyltar som visar hur man ska göra i trafiken.

Tjejfestivalen
Den 3 november var Kulturstorm med på Tjejfestivalen på Hamnmagasinet. Vi arrangerade t-shirttryck. Alla besökare fick göra sin egen personliga t-shirt att ta med sig hem.

 

Oktober

Vi går på teater
I oktober såg vi två teaterföreställningar. ”Romeo & Julia” av Ögonblicksteatern och ”Zebrafinken” av Riksteatern. Två fina föreställningar! På Ögonblicksteatern fick vi också en rundvandring. Vi tittade i lokalerna där de gör scenografi och kostymer till föreställningar.

Skriv kreativt
Vi hade också en skrivaktivitet på Kulturstorm på höstlovet. Vi lyssnade på låtar och läste texterna till låtarna. Sedan läste vi dikter. Med inspiration från låtarna och dikterna skrev vi egna kreativa texter.

September

Körkortsteori
I september arrangerade Kulturstorm en informationsträff om körkortsteori på lätt svenska. Vi pratade om vägmärken.

Vägmärken är skyltar som visar hur man ska göra i trafiken. Vilka vanliga vägmärken finns? Vad betyder de?
Tillsammans gick vi igenom:
– Väjningspliktsmärken
– Förbudsmärken
– Påbudsmärken

Augusti

Föreningsmässa på Ersängsskolan
I augusti var Kulturstorm med på föreningsmässan på Ersängsskolan. Några av Kulturstorms medlemmar var med och berättade om föreningen och gjorde två aktiviteter med eleverna. Vi gjorde ”props” som är maskeradmasker på pinne. Vi hade också en skrivövning där eleverna fick välja en bild på en person och hitta på vem det är.

Juni

Urban Mining
Vet du var din mobiltelefon kommer ifrån och hur den har tillverkats? I juni arrangerade Kulturstorm tillsammans med nätverket Cradlenet ett Urban Mining. Där fick vi lära oss hur man kan plocka isär mobiltelefoner och ta reda på vad komponenterna kommer ifrån. För att bli mer medvetna om återvinning och hur metaller och kemikalier påverkar våra liv. Se bilder från kvälllen på vår Instagram!

Så här går ett Urban Mining till: http://www.cradlenet.se/2016/11/21/urban-mining-workshop-med-cradlenet-norr-1511-2016/

 

Mars

Besök på FabLab
Den 22 mars besökte vi FabLab. Det är ett kreativt lab där man kan skapa saker i olika material. Där finns flera olika digitala maskiner att låna gratis. Det finns material där, eller så tar du med eget (trä, tyg, plast m.m.).På onsdagkvällar är FabLab öppet för allmänheten, mellan kl 16-21. Läs mer om FabLab här!

Vi fick veta mer om de olika maskinerna, 3D-skrivare, laserskärare och olika symaskiner för att göra olika sömmar. Vi testade broderimaskinen och sydde tygpåsar.

 

 

 

Februari

Årsmöte
Den 2 mars hade Kulturstorm årsmöte. Vi berättade vad föreningen gjort under 2016 och bestämde vilka som ska sitta i styrelsen under 2017.

 

Januari

Skrivövningar
Den 30 januari arrangerade vi en kväll på Kulturstorm där man fick möjlighet att testa olika skrivövningar. Vi fikade, skrev texter som vi läste upp och hade en fin kväll.