27 mars, 2019

Vän på Midgård

Projektet Vän på Midgård startade september 2018 och håller på under hela 2019. Tillsammans med Midgårdsskolan och Vän i Umeå driver Kulturstorm projektet som syftar till att öka integrationen mellan elever på Midgårdsskolan. Vi vill skapa fler tillfällen för elever från nationella program och elever från språkintroduktion att mötas.

Aktiviteter

I projektet arrangerar vi aktiviteter på skoltid och läger på loven. Vi tror att det är lättare att lära känna nya människor genom att göra saker tillsammans. Hittills har vi haft språkcaféer, pysselaktiviteter och läger under höstlovet och sportlovet.

Matchningar

Vi matchar även elever med varandra för att hitta nya vänner. Man kan matchas en och en eller i grupp. I grupp är man 2-3 elever som känner varandra anmäler sig till matchningen. Då kommer ni att få träffa 2-3 andra personer och göra någon aktivitet tillsammans. Vi uppmanar att man träffas minst 2 gånger, men man väljer själv i gruppen hur och vad man vill göra. Det behöver inte vara på skoltid. För att matchas klickar man på länken nedan, skriver ut och fyller i papperet och ger det sedan till Hanna.

Matchning Midgård

Kontakt

Hanna Landström
Projektledare Vän på Midgård
hanna@kulturstorm.se
070 – 415 04 58