Kulturstorm söker Projektmedarbetare!

affish (1)Projektmedarbetare – Med egna ord

Kulturstorm är en ideell förening som sedan starten 2005 har arbetat för att vidga kulturlivet i Umeå och Västerbotten genom att skapa möjligheter för fler barn och unga att bli såväl kulturproducenter som kulturkonsumenter. Detta görs bland annat genom att driva olika projekt riktade till barn och unga som av olika skäl är underrepresenterade inom kultursfären.

Vi söker nu en projektmedarbetare på 50 % till projektet Med egna ord – självbiografiskt skrivande för nyanlända ungdomar som finansieras av Allmänna Arvsfonden. Med projektet vill vi testa och utveckla olika metoder för att stimulera läs-­ och skrivlust hos unga nyanlända ungdomar, samt ge utrymme för dessa ungdomar att få berätta sina livshistorier genom självbiografiskt skrivande. Projektet har även ett stort fokus på kompetensutveckling gentemot vår sekundära målgrupp; institutioner och organisationer som arbetar med nyanlända ungdomar.

Arbetsuppgifter 

  • Metodutveckling
  • Processledning
  • Leda ungdomsgrupper inom skrivande
  • Information och marknadsföring av projektet
  • Dialog och rapportering till projektledare
  • Dokumentation, statistikföring samt utvärdering

Utbildning/erfarenhet
Du bör ha dokumenterad utbildning med relevans för projektets arbetsuppgifter eller motsvarande erfarenhet. Särskilt meriterande är även utbildning inom litteraturvetenskap, skrivande eller pedagogik, samt kompetens inom layout, grafisk formgivning, webbpublicering och sociala medier. Vi ser gärna att du har intresse och erfarenhet av att arbeta med barn och ungdomsfrågor och arbete inom föreningsliv eller ideella organisationer. Språkkunskaper i dari, persiska, somaliska, tigrinja eller arabiska är meriterande.

Du är social och har lätt för att ta kontakt med människor och initiera nya samarbeten, du är engagerad och har förmåga att entusiasmera människor, skapa goda relationer och förmåga att behålla dem. Du har många idéer och kan förverkliga dem, är självgående, lösningsfokuserad och har en god pedagogisk och kommunikativ förmåga. Du har kunskap om eller erfarenhet av att arbeta med metodutveckling och ditt arbete genomsyras av ett normkritiskt perspektiv. Vi ser dessutom gärna att du har erfarenhet av att arbeta med människor av olika bakgrund, och att du känner stort intresse och engagemang för arbeta med målgruppen.

Projektet kommer att bedrivas under två år med start i januari 2016, vilket innebär att tjänsten kan komma att förlängas till projekttidens slut, vid fortsatt stöd från våra finansiärer. Arbetstiden är främst förlagd till dagtid men kvälls- och helgarbete kan förekomma. Kollektivavtal finns.
Vi eftersträvar mångfald och stor vikt kommer läggas vid personlig lämplighet.

Ansök med CV och personligt brev till jobb (at) kulturstorm.se senast den 18 februari.
Urval sker löpande under ansökningstiden.

 

Kontaktperson:
Anna Wibron, projektledare.
anna (at ) kulturstorm.se
070- 415 04 58